CICLE DE TALLERS ELS MEUS FILL@S M’ESCOLTEN?

Aquest cicle de tallers té sis sessions, cadascuna d’un tema diferent. El fet de fer unes quantes sessions periòdiques suposa un contacte amb el grup i un retorn de què ha funcionat i què no a casa. La idea és, precisament aquesta, practicar durant les sessions, provar-ho a casa i compartir després amb el grup. Es tracta que cadascú trobi la seva manera de relacionar-se amb el seu fill@.

MANEGAR EMOCIONS

Escoltar i veure les emocions dels infants i adolescents. Entendre què els està passant ens ajuda a manegar les emocions des del respecte i l’empatia. Practicarem l’escolta, la comunicació, la mirada i el moviment corporal.

GENEREM COL·LABORACIÓ

Una de les frustracions que van lligades al fet de tenir fillxs és la batalla diària per aconseguir que facin o que deixin de fer allò que creiem que “han de fer”. Veurem altres maneres de comunicar-nos que ens acosten als fills/es i ens permeten sortir d’aquesta frustració. Ho farem amb jocs, dinàmiques i moviment corporal.

AUTONOMIA, QUI FA QUÈ?

Quan són petits sentim que ens necessiten per fer qualsevol cosa. Quan són una mica més grans són capaços de fer infinitat de coses pel seu compte però sovint sembla que ens calgui anar-los al darrera perquè recordin què han de fer o deixar de fer. Aprofitarem per veure quins efectes tenen la dependència i l’autonomia en els nostres fillxs. Ho farem amb jocs, dinàmiques i moviment corporal.

CASTIGAR O NO CASTIGAR, AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ

És possible que, com a mares i pares haguem crescut en una època en la que castigar quan els fills/es feien alguna cosa que estava malament era força habitual, i potser ens havien dit que si no ens castigaven no ho apreníem. Veurem què hi ha darrere dels comportaments dels nostres fills i què els pot impulsar a saltar-se una norma.

Experimentarem la utilitat de castigar i  i practicarem alternatives possibles. Ho farem amb jocs, dinàmiques i moviment corporal.

LA NOSTRA MIRADA I COM ES VEUEN, ELOGI I AUTOESTIMA

Els nostres fillxs estan pendents de la nostra mirada, tal com nosaltres els veiem es veuen ells. Com afecta aquesta mirada a la seva autoestima? I com afecta la nostra manera d’elogiar-lxs? Elogi i autoestima, dos conceptes directament relacionats.

Practicarem el fet d’elogiar de manera que els fillxs es vegin com a les  persones vàlides i capaces que són. En definitiva, amb una bona autoestima. Ho farem amb jocs, dinàmiques i moviment corporal.

ELL/A ÉS AIXÍ

Ens resulta molt fàcil i molt habitual posar etiquetes. Ho solem fer amb força gent: amb els fillxs, amb la parella, amb les companyes de feina, amb els amics, amb nosaltres mateixes…Veurem quin efecte tenen les etiquetes, de quina manera ens condicionen i com podem desetiquetar per permetre que els nostres fillxs siguin qui realment són.