ELS MEUS FILL@S ES BARALLEN

Les baralles entre els german@s és un dels temes que més esgotament, ràbia i frustració generen en pares i mares. I m’atreviria a dir que també entre avis, àvies, tiet@s, mestres…

“És que no poden deixar de barallar-se? S’enganxen per qualsevol cosa! Un got, una joguina, la peli, qui entra primer… són taaaant pesats/es!!”

Si els teus fill@s es barallen i ja no saps què més fer per aturar-ho, “que són german@s i s’haurien d’avenir, cordills!”

Aquesta sèrie de 3 tallers és per a tu.

Un tema intens requereix tres sessions:

  • PERQUÈ S’ENGANXEN?

La primera sessió la dedicarem a parlar sobre què els porta a enganxar-se, veurem què hi pot haver darrera d’aquest comportament, què poden estar sentint ell@s i experimentarem què sentim nosaltres els adults. Acabarem compartint eines pràctiques per comunicar-nos amb ell@s en aquestes situacions

  • UN ÉS AIXÍ, L’ALTRE ÉS AIXÀ. Etiquetes i comparacions

A vegades tenim la sensació que els nostres fill@s són mooolt diferents. Un és tranquil i l’altra esverada, a un li agrada estar a l’aire lliure i a l’altre els jocs online, una fa les coses quan se li demanen i a l’altra cal repetir-li vint vegades. Veurem quin efecte tenen les etiquetes i les comparacions en la relació entre german@s, veurem què hi ha darrera del seu comportament i experimentarem com ens sentim els adults en aquestes situacions.

Acabarem compartint eines pràctiques per relacionar-nos amb els nostres fill@s fugint de les etiquetes i les comparacions, tractant-los com a les persones úniques i especials que són cadascun d’ellxs.

  • LES BARALLES

L’última sessió la dedicarem als conflictes i les baralles, parlarem sobre com les enfoquem i compartirem quins recursos fem servir actualment. Veurem si funcionen o no, quin paper juguem els adults en les baralles i acabarem compartint eines pràctiques per acompanyar les discussions, conflictes i baralles per tal de fomentar el diàleg entre ell@s fugint del paper de jutge.

Dues hores de durada cada sessió.