Els meus valors

Quan parlo de valors penso en allò m’agradaria que el meu fill i la meva filla recordin de mi quan ja no hi sigui. En allò que m’empeny a fer el que faig i de la manera que ho faig.

Què és allò que “fa Magda”?

 

RESPECTE

Per mi respectar vol dir veure que l’altre/a fa, sent, pensa i parla de manera diferent  i que la seva opinió és tant vàlida com la meva. Això no vol dir que jo hagi de fer sempre el que els altres volen, seria de bojos!!

Photo by Max Bender on Unsplash

I ho seria, sobretot,en determinats moments amb els meus fillxs……Ellxs, degut a la diferència d’edat, al seu propi procés i al seu caràcter, sovint tenen ritmes, emocions, gustos i interessos que no tenen res a veure amb els meus.

 

 

 

 

SINCERITAT

Photo by Simon Wijers on Unsplash

La meva mare deia de mi que amb la cara pagava i que si em mirava era com un llibre obert.

M’agrada poder dir allò que sento i que crec, i m’agrada escoltar el què senten i creuen les altres persones.

 

 

 

 

CURIOSITAT

M’encanta escoltar, observar, descobrir i aprendre coses noves. Quan estudiava a Barcelona i necessitava deixar una estona els apunts m’asseia a la terrassa del Cafè Zurich de Plaça Catalunya i observava la gent que passava, escoltava què deia la seva manera de caminar o de moure les mans a l’hora de parlar. D’aquí prové el meu interès pel moviment vital expressiu i altres formes de moviment corporal.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

 

Aquesta capacitat de sorprendre’m i d’aprendre  m’ha portat on sóc ara.

 

 

 

 

 

ACOMPANYAMENT

Aquest valor va molt lligar a la capacitat d’escoltar i a l’empatia. En moltes ocasions he trobat persones que m’han explicat temes personals i han acabant dient “no sé perquè t’he explicat tot això, no ho acostumo a fer”.

Photo by xandtor on Unsplash

 

Entenc l’acompanyament com un caminar al costat de l’altre/a, escoltant (el llenguatge, el to, les emocions que hi ha a sota i el moviment corporal).

Acompanyar és adequar el ritme al de l’altra persona, mirar al voltant, saber portar l’equipatge i, sobretot, saber gaudir del camí.

 

 

 

 

 

SENTIT DE L’HUMOR

Viure amb nenxs o adolescents té moments de bogeria i descontrol i moments de diversió i de moooolt sentit de l’humor.

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

 

La meva parella és hàbil manegant aquest sentit de manera que procuro pujar al seu carro tant com puc!